Basın

Yazılı Basın

Kalp deliği olan iki çocuk ameliyatsız sağlığına kavuştu

Denizli’de kalplerinde delik olduğu tespit edilen iki çocuk, ameliyatsız edilmeden sağlığına kavuştu. Sağlığına kavuşan iki çocuk tedaviden bir sonraki gün taburcu edildi.

Çocukların kalbi PAÜ’nün şemsiyesi altında!

PAÜ Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümünde halk arasında şemsiye yöntemi olarak bilinen metod ile kalpteki delikler tedavi edilmeye başlandı. Anjiyografi işlemi; Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Doğu Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Münevver Yılmaz’dan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

Minik kalbe anne karnında şifa

Anne Şennur Duraman’ın hamileliğinin 22. haftasında kalp problemi yaşadığı tespit edilen bebeği, Pamukkale Üniversitesi’nde yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

2 Aylıkken Yeniden Doğdu

Öksürük ve ateş şikayeti ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil kliniğine başvuran 2 aylık bebek Yiğit Emre Demir zatürre tanısı ile hastaneye yatırıldı

PAÜ Hastanesinde Yapılan Araştırma Uluslararası Dergide Yer Aldı

PAÜ Hastaneleri öğretim üyelerinin yapmış olduğu araştırma uluslararası prestijli bir dergi olan The American Journal of Dermatopathology dergisinin Ocak 2022 sayısında özgün araştırma makalesi olarak yayınlandı.

Bebeğinizde bu şikayetler varsa dikkat! Her yıl 15 bin bebek kalp hastalığıyla doğuyor

PAÜ Hastanesi'nde Doğuştan Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek Bor Küçükatay, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı ve Çocuk Kardiyoloji BD Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, Öğretim Üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Çocuklarda göğüs ağrısını ihmal etmeyin

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı’na göğüs ağrısı şikayetiyle getirilen 16 yaşındaki Efe A.’ya geçirilmiş Kawasaki Hastalığı’na bağlı kalbi besleyen damarlarda dev baloncuk ve ona bağlı miyokard infarktüsü tanısı koyuldu. Genç Efe, PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahi ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı tarafından yapılan başarılı müdahaleyle hayata döndürüldü.

Akrep soktu, ölümden döndü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, ayakkabısına giren akrebin sokması sonucu zehirlenince kalp fonksiyonlarında ciddi bozulma yaşayan 5 yaşındaki Tuana Uğuz, sevk edildiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tedaviyle ölümden döndü.

5 Aylık Bebeğe Anjiyo Yapıldı

DENİZLİ'de, Sevim- Bekir Çabuk çiftinin, kalbi besleyen damarlar ile kalp boşluğu arası doğuştan geniş olan 5 aylık bebekleri Mustafa Saffet Çabuk, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde anjiyo yapılarak sağlığına kavuşturuldu.

DDH’de ilk ve tek

Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk Kardiyolojisi Polikliniği açıldı. Doğumsal kalp hastalıkları olanların tedavisi artık Denizli’nin ilk ve tek uzmanına emanet.

Çocuk Kardiyolojide Şemsiye Metodu Tedavisi başladı

PAÜ Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümünde halk arasında
şemsiye yöntemi olarak bilinen metod ile kalpteki delikler tedavi edilmeye
başlandı. Anjiyografi işlemi; Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Doğu Kılıç,
Dr. Öğ. Üyesi Münevver Yılmaz’dan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi.

Denizli'de 10 yaşındaki çocuğun kalpteki delik ameliyatsız kapatıldı

Denizli'de sağlık alanındaki başarılarına bir yenisini ekleyen Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kalbinde delik tespit edilen 10 yaşındaki E.N.G. ve 14 yaşındaki Nimet Açıkbaş isimli çocukları, ameliyatsız olarak sağlıklarına kavuşturdu. Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından gerçekleştirilen anjiyografi yöntemi ile ASD (Atrial Septal Defekt) kapatma işlemi, hastaların tedavisinde etkili oldu.

PAÜ Doğum Gününü Unutmadı

Uzun zamandır hastanemizde yatan 14 yaşındaki Talya Köse kendisi için düzenlenen sürpriz doğum günü ile sevindi.

PAÜ hastaneleri Çocuk Kardiyoloji servisinde 7 haftadır tedavi gören Talya, doğum gününü hastanede doktorlar ve hemşirelerin yaptığı sürpriz parti ile kutladı.

PAÜ Hastanesi Çocuk Kardiyolojide Şemsiye Metodu Tedavisi Başladı

 PAÜ Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümünde halk arasında şemsiye yöntemi olarak bilinen metod ile kalpteki delikler tedavi edilmeye başlandı. Anjiyografi işlemi; Prof. Dr. Dolunay Gürses, Doç. Dr. Doğu Kılıç, Dr. Öğ. Üyesi Münevver Yılmaz’dan oluşan bir ekip tarafından gerçekleştirildi. Doğuştan kalbinde delik olan Emre Gök’e şemsiye metoduyla kapalı olarak, açık ameliyat yapılmaksızın anjiyo yöntemiyle tedavi yapıldı.

7-14 Şubat Doğuştan Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası

PAÜ Hastanesi sergi salonunda Doğuştan Kalp Hastalıkları Farkındalık Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özban, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek Bor Küçükatay, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı ve Çocuk Kardiyoloji BD Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses, Öğretim Üyeleri, çocuklar ve aileleri katıldı.

Çocuklar Bir Günde Taburcu Oluyor

Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Pamukkale Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses; ''Atriyal septal defekt, kalpteki sol ve sağ kulakçıklar arasındaki duvarda delik olmasıdır.

KALP DELİĞİ OLAN İKİ ÇOCUK AMELİYATSIZ SAĞLIĞINA KAVUŞTU

(İHA) - Denizli’de kalplerinde delik olduğu tespit edilen iki çocuk, ameliyatsız edilmeden sağlığına kavuştu. Sağlığına kavuşan iki çocuk tedaviden bir sonraki gün taburcu edildi.